У США розслідують погрози прибічників Трампа членам Конгресу

Федеральні правоохоронні органи Сполучених Штатів розпочали розслідування щодо погроз життю та здоров’ю американських сенаторів, які вони отримали перед початком судових слухань у Сенаті з питань імпічменту експрезидента Дональда Трампа.

Про це з посиланням на власне джерело повідомляє АР.

Зазначається, що розсиланням погрозу займаються прихильники 45-го президента США. Вони погрожують сенаторам вбивством та нападами у разі, якщо законодавці братимуть участь у засіданнях щодо імпічменту.

«Федеральні правоохоронні служби вивчають низку епізодів з погрозами проти членів Конгресу – в той час, як наближається другий судовий процес (в американському Сенаті – ред.) проти експрезидента Дональда Трампа», - йдеться у повідомленні.

У ньому також зазначається, що сенатори отримують погрози через інтернет, зокрема у соцмережах та мессенджерах.

Для охорони законодавців керівництво американської Нацгвардії залишило у Вашингтоні близько 7 тисяч військових, які чергуватимуть у Капітолії та інших органах федеральної влади, а також будуть стежити за порядком на вулицях американської столиці.

Нагадаємо, два тижні тому американські конгресмени із Демократичної партії США представили статті щодо імпічменту 45-го президента Сполучених Штатів Дональда Трампа, прибічники якого влаштували 6 січня масові заворушення у Вашингтоні.

Пізніше стало відомо, що захищати Трампа у ймовірному процесі про імпічмент буде особистий адвокат 45-го президента США Рудольф Джуліані.

Також ми писали, що Руді Джуліані планують позбавити адвокатського статусу через його ймовірну причетність до нападу на Капітолій.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО