ВРП повернула клопотання про відсторонення Вовка

Клопотання про відсторонення від здійснення правосуддя голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності повернули без розгляду Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Таке рішення 1 вересня ухвалила Вища рада правосуддя, повідомив журналісту «Слово і діло» прокурор САП Сергій Козачина.

«Повернули клопотання без розгляду», – сказав прокурор.

За його словами, ВРП аргументувала повернення клопотання тим, що голові ОАСК нібито неналежним чином повідомили про підозру, коли той перебував у відпустці. Водночас, як стверджує Козачина, 20 серпня Вовку особисто вручили повідомлення про підозру, однак ВРП цей факт проігнорувала.

Раніше НАБУ і САП оприлюднили аудіозаписи розмов з кабінету Вовка, на яких зафіксовані нібито зв'язки керівника Окружного адмінсуду Києва з членами ВРП. На підставі цих матеріалів САП намагалася відвести від розгляду клопотання про відсторонення Вовка члена ВРП Павла Гречківського, проте орган відмовився.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних еліт та бізнес-кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК нібито використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їх розглядом та з наперед визначеним результатом.

Пізніше в Національному бюро оприлюднили частину матеріалів прослуховування кабінету Вовка. Журналіст «Слово і діло» розібрався, у чому саме підозрюють керівника ОАСК та інших фігурантів плівок.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО