В США під час сутичок між активістами BLM та прихильниками Трампа загинув чоловік

Під час вуличних сутичок між активістами руху «Black Lives Matter» та прихильниками Дональда Трампа, які розпочалися у суботу в Портленді, штат Орегон, загинув чоловік.

Як повідомляє Голос Америки, загиблий отримав вогнепальне поранення в груди. На ньому був капелюх ультраправої організації «Молитва патріота».

Керівник місцевої поліції Чак Ловелл заявив, що правоохоронці роблять все можливе для того, щоб знайти винного у смерті чоловіка.

В офіційному повідомленні поліції зазначається, що прихильники американського президента приїхали до Портленда з інших міст на вантажівках. Деякі з них були озброєні пейнтбольними рушницями, з яких вони стріляли по демонстрантам BLM. Ті, у свою чергу, кидали в нападників різні предмети.

Коли на звук стрілянини приїхала поліція, то вони знайшли чоловіка з вогнепальним пораненням. Лікарі, які приїхали на місце події, констатували смерть чоловіка.

Виконувач обов’язків міністра внутрішньої безпеки США Чад Вулф на телеканалі ABC в неділю звинуватив у загибелі чоловіка місцеву владу, яка «не дозволяє правоохоронцям виконувати їхню роботу». Також він закликав протестувальників не використовувати насильство під час акцій протесту.

Нагадаємо, антирасистські акції протесту в США почалися в кінці травня після того, як у Міннеаполісі, під час затримання поліцейськими, загинув чорношкірий Джордж Флойд. Поліцейський Дерек Шовін понад 8 хвилин притискав його шию до асфальту, внаслідок чого чоловік помер.

Нова хвиля протестів розпочалась після того, як у штаті Вісконсін поліцейські розстріляли чорношкірого Джейкоба Блейка на очах у його дітей. Чоловік вижив, але наразі він паралізований.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО