У Мінську на мітинг опозиції зібралися тисячі людей

У столиці Білорусі Мінську ввечері в четвер, 30 липня, розпочався масовий мітинг на підтримку опозиції.

Про це повідомило білоруське видання Експрес.

За його даними, офіційний початок мітингу було заплановано на 18:00, але вже за годину до його початку в парку Дружби народів зібралося більше тисячі людей. Пізніше їх кількість зросла до 7-10 тис.

Перед присутніми виступила Світлана Тихоновська, дружина опозиційного кандидата в президенти Сергія Тихоновського, раніше арештованого білоруськими спецслужбами.

Учасникам мітингу доводиться проходити через огляд силовиків. Активісти заявляють про необхідність мирних змін у країні.

Як повідомлялося, в столиці Білорусі стягуються армійські підрозділи - після того, як під Мінськом затримали десятки бійців приватної військової компанії Вагнер.

Нагадаємо, вчора в Білорусі затримали 32 бійців російської приватної військової компанії «Вагнер». У білоруських правоохоронних органах заявили, що бійці ПВК прибули для дестабілізації ситуації в період передвиборчої кампанії в країні.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав ситуацію надзвичайною подією і вимагає від Росії пояснень.

Влада Білорусі вирішила перекинути військові сили на кордони, зокрема з Росією. Такі запобіжні заходи ухвалені на засіданні Ради безпеки країни.

Служба безпеки України направить запит щодо екстрадиції затриманих білоруськими правоохоронцями декількох десятків російських бойовиків.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО