У Кремлі відреагували на затримання росіян у Білорусі

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи вчорашнє затримання групи бойовиків під Мінськом, заявив, що російська сторона поки не володіє повною інформацією про інцидент.

Про це повідомляє ТАСС, у четвер, 30 липня.

«Сьогодні наш посол спілкується з МЗС і з колегами в Мінську. Розраховуємо, що в результаті цього спілкування, а також по каналах спілкування між спеціальними службами ми отримаємо вичерпну інформацію про те, що сталося», - сказав Пєсков.

За його словами, у Кремлі розраховують на дотримання всіх прав затриманих росіян.

«Безумовно, ми розраховуємо на те, що всі права затриманих російських громадян будуть дотримуватися повною мірою», - сказав він.

При цьому Пєсков назвав спекуляціями висновки про зв'язок затримання росіян у Мінську і виборами президента Білорусі.

Наразі контакти президентів РФ і Білорусі Володимира Путіна й Олександра Лукашенка не плануються.

«Поки в планах немає. Ви розумієте, що між Мінськом і Москвою багато каналів спілкування, найрізноманітніші канали спілкування, у тому числі і по лінії правоохоронних відомств. Будемо сподіватися, що цих каналів буде достатньо для того, щоб прояснити ситуацію», - сказав Пєсков.

Нагадаємо, вчора в Білорусі затримали 32 бійців російської приватної військової компанії «Вагнер». У білоруських правоохоронних органах заявили, що бійці ПВК прибули для дестабілізації ситуації в період передвиборчої кампанії в країні.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав ситуацію надзвичайною подією і вимагає від Росії пояснень.

Влада Білорусі вирішила перекинути військові сили на кордони, зокрема з Росією. Такі запобіжні заходи ухвалені на засіданні Ради безпеки країни.

Служба безпеки України направить запит щодо екстрадиції затриманих білоруськими правоохоронцями декількох десятків російських бойовиків.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО