В УПЦ МП закликали прийти в храм за благодатним вогнем, незважаючи на карантин

В Українській Православній Церкві Московського патріархату закликали прихожан прийти за благодатним вогнем, незважаючи карантинні обмеження.

Про це повідомили у просвітницькому відділі УПЦ МП.

«З Божою допомогою, делегація Української Православної Церкви доставить в Україну благодатний вогонь. Ми сподіваємося, що це стане втіхою для багатьох віруючих українців. Особливо зараз, в умовах карантину, коли багатьом доведеться святкувати Великдень вдома. Враховуючи цей факт, а також те, що у деяких ЗМІ з'явилися висловлювання про те, що у цьому році наша країна не побачить благодатний вогонь, ми закликаємо всіх, хто хотів би зіткнутися з цим знаменням Світлого Христового Воскресіння, прийти до Свято-Воскресенський храм (з дотриманням усіх санітарних норм), який знаходиться недалеко від в'їзду в Києво-Печерську Лавру», - повідомив керуючий справами УПЦ митрополит Антоній

Роздавати Благодатний вогонь планують 18 квітня в Києві у Свято-Воскресенському храмі.

Нагадаємо, раніше предстоятель ПЦУ митрополит Єпіфаній висловив думку, що замість чартеру з України до Єрусалиму, гроші краще витратити на медикаменти або засоби захисту для лікарів, які борються з пандемією.

Як відомо, сходження Благодатного вогню в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі в цьому році пройде без паломників через пандемію COVID-19. Церемонію транслюватимуть онлайн (на телеканалі «Інтер» в суботу, 18 квітня, о 13:30).

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО