Суд дозволив заочне слідство стосовно організатора справи «Вог Аеро Джет»

Суд дозволив Національному антикорупційному бюро та Спеціалізованій антикорупційній прокуратура проводити заочне розслідування стосовно Анатолія Савича, якого органи правопорядку підозрюють в організації нанесення понад 92 млн грн збитків філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 26 лютого ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили суд надати дозвіл на заочне слідство стосовно Савича. Вони вказували, що підозрюваний переховується за кордоном. Його оголосили в розшук, а нещодавно суд його заочно заарештував. Вивчивши клопотання, суддя задовольнив і дозволив НАБУ заочне слідство.

Як відомо, за версією слідства, у Савича на початку лютого 2016 року з'явився умисел на отримання неправомірної вигоди для «Вог Аеро Джети» за рахунок філії «Центру забезпечення виробництва» УЗ. Також організатор брав управлінські рішення з фінансово-господарської діяльності «Вог Аеро Джет» представляв інтереси фірми в безпосередніх відносинах із посадовцями замовників, зокрема державних підприємств «Укрзалізничпостач» і ЦЗВ УЗ. Зазначена особа мала міцні товарисько-ділові відносини, за допомогою яких забезпечила перемогу «Вог Аеро Джет» у конкурсних торгах із закупівлі дизельного палива й подальше підвищення ціни на нього шляхом укладення додаткових угод до договору поставки.

Нагадаємо, НАБУ і САП оголосили Савича в розшук. Пізніше, НАБУ виділило щодо нього матеріали в окреме провадження. Також САП скерувала до суду справу «Вог Аеро Джет».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО