Екс-член НКРЕКП отримував по 100 тис. грн на картку від невідомих – САП

Щомісячно 100 тисяч гривень невідомого походження перераховувалися на банківську картку колишнього члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Володимира Євдокимова, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до нанесення 18,83 млрд грн збитків від впровадження формули «Роттердам плюс».

Про це під час засідання з обрання запобіжного заходу заявив прокурор САП Віталій Пономаренко, повідомляє журналіст «Слова і Діла».

Водночас, правоохоронці досі не встановили походження цих коштів і з якою метою їх перераховували екс-члену Нацкомісії. Також прокурор розповів про зв'язки Євдокимова з посадовцями НКРЕКП.

Крім того, у САП обґрунтовували своє клопотання про взяття підозрюваного під варту тим, що той може втекти за кордон. Цей ризик прокурор пояснив тим, що 4 з 6 підозрюваних уже перебувають за кордоном.

Як відомо, 8 серпня НАБУ затримало колишнього члена НКРЕКП Євдокимова у справі «Роттердам плюс». Пізніше в Бюро підтвердили його затримання, а також ще 5 підозр іншим особам. Також САП вирішила просити суд взяти під варту екс-члена НКРЕКП.

Раніше журналіст «Слова і Діла» з'ясував прізвища всіх підозрюваних у справі збитків від формули «Роттердам плюс».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО