Військові кораблі РФ спостерігають за українсько-американськими навчаннями

Кораблі російського Чорноморського флоту контролюють дії британського есмінця і канадського фрегата, які зайшли в акваторію Чорного моря 2 липня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє російське агентство ТАСС із посиланням на Національний центр управління обороною РФ.

«Сили і засоби Чорноморського флоту приступили до спостереження за діями есмінця ВМС Великобританії Duncan і фрегата ВМС Канади Toronto, які зайшли 2 липня 2019 року в акваторію Чорного моря», - йдеться в повідомленні.

Вказується, що контроль за кораблями НАТО здійснюють малий протичовновий корабель «Касимов» і сторожовий корабель «Допитливий».

У військовому відомстві розповіли, що «в призначених районах організовано чергування літаків морської авіації, берегових ракетних комплексів «Бал», «Бастіон». Також проводиться радіоелектронне супровід.

Нагадаємо, кораблі НАТО в Чорному морі проводять військово-морські навчання Sea Breeze - 2019.

Як повідомлялося, «Сі Бриз» проводиться з 1997 року щорічно відповідно до «Меморандуму про порозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України» від 1993 року. Навчання проводяться з метою підготовки та нарощення бойової готовності Військово-морських сил Збройних сил України на двосторонній основі, але є відкритими для інших країн.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО