У Литві почалися навчання ВПС НАТО

Читать на русском
Метою тренування з літаками є вдосконалення контролю над повітряним простором країн Балтії.

Дводенні навчання Військово-повітряних сил НАТО Ramstein Alloy почалися у вівторок, 25 червня, у небі Литви, а також інших країн Балтії.

Про це повідомило командування Збройних сил Литовської республіки, пише «Слово і Діло».

«Метою тренування є вдосконалення контролю над повітряним простором країн Балтії у взаємодії із союзниками, які здійснюють місію повітряної поліції в небі Литви, Латвії та Естонії», - йдеться в повідомленні.

Під час навчань відпрацьовуватимуться процедури пошуково-рятувальних операцій, дії при втраті зв'язку з повітряним судном, дозаправка літаків у повітрі.

Участь у Ramstein Alloy беруть прийняті на розміщення литовською авіабазою Зокняй з патрулюванням повітряного простору країн Балтії винищувачі ВПС Угорщини JAS-39 Gripen і ВПС Іспанії F-18, а також винищувачі ВПС Великобританії Eurofighter Typhoon, які здійснюють аналогічну місію з естонської авіабази Емарі.

У навчаннях також задіяні засоби ВПС Німеччини, Литви, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції і Фінляндії, літак дальнього радіолокаційного виявлення НАТО E-3A.

Навчання проходять у міжнародному повітряному просторі, а також у повітряному просторі Фінляндії, Естонії, Литви і Латвії.

Раніше повідомлялося, що Україна і НАТО активізують обмін розвідданими. У Китаї закликають створити азіатський аналог НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: