Прикордонники показали, як Зеленський спостерігав за навчаннями

Читать на русском

Під час навчань судно-порушник було взято під контроль штурмовими групами спецпідрозділів Дозор-М Морської охорони та Омега Нацгвардії.

Державна прикордонна служба України оприлюднила відео, як президент України Володимир Зеленський спостерігав в морі за ходом спільних навчань Морської охорони Держприкордонслужби, сил Нацгвардії, Нацполіції та ДСНС.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Президент України ознайомився з підрозділами морської охорони Держприкордонслужби в Азовському моріДержавна прикордонна служба України

«Главі держави було продемонстровано можливості по затриманню порушників прикордонного законодавства, відбиття ворожого нападу на судна, що знаходяться в морі, недопущення несанкціонованого підходу до лінії узбережжя», - відзначили в ДПСУ.

За легендою навчань, судно-порушник, завантажене вибухово-небезпечними речовинами, рухалося до лінії узбережжя Маріуполя без відповіді на сигнали опитування і порушуючи навігаційні правила.

Під час навчань судно-порушник було взято під контроль штурмовими групами спецпідрозділів Дозор-М Морської охорони та Омега Нацгвардії. Катери Морської охорони та Нацгвардії забезпечували вогневу підтримку дій штурмовиків.

Нагадаємо, що 15 червня президент України перебував у Донецькій області з робочим візитом. У Маріуполі він відкрив центр ДСНС для виконання багатьох завдань на морі і суходолі з піротехнічних робіт і підводного розмінування.

Раніше в МЗС закликали НАТО розвинути стратегічні здібності стримування в регіоні Чорного моря.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: