Локацію навчань Sea Breeze довелося змінити на вимогу РФ

Читать на русском
Одну з локацій морського компонента українсько-американських командно-штабних навчань Sea Breeze-2019 довелося змінити напередодні навчань через попередження з боку Росії.

Одну з локацій морського компонента українсько-американських командно-штабних навчань Sea Breeze-2019 довелося змінити напередодні навчань через попередження з боку Росії.

Про це повідомив командувач ВМС Збройних сил України Ігор Воронченко, передає «Радіо Свобода», пише «Слово і Діло».

Sea Breeze 2018: чим вигідні військові навчанняВ Одесі стартували українсько-американські навчання Сі Бриз-2018. Детальніше розповіли фахівці.

«Напередодні навчань ми отримали повідомлення про закриття однієї з ділянок Чорного моря. Ми звикли до такої поведінки Росії, але ви також дивуєте міжнародних партнерів. Ми змінили район навчань, ми не зобов'язані були діяти саме в цьому районі. Будемо зміцнювати навички з виконання завдань на морі, в повітрі і на суходолі разом із нашими партнерами», - заявив адмірал.

У свою чергу керівник навчань від США, командир тактичного з'єднання 65 Метью Ліман заявив, що найважливішим компонентом навчань є ускладнення організації і координація спільних зусиль.

«Ми маємо пам'ятати, що навчання Sea Breeze-2019, які починаються сьогодні, готували протягом останнього року. Протягом цього року представники 19 країн брали участь у плануванні навчань, відвідували Київ та Одесу. У 2019 вперше в історії навчань братиме участь новий американський катамаран (американське судно забезпечення USNS Yuma, спущене на воду в 2016 році)», - сказав Ліман.

Також він зазначив, що завдяки цим вченням американський флот вчиться виконувати бойові завдання в Чорному морі разом із партнерами. Додамо, що з української сторони навчаннями керує перший заступник командувача ВМС, контр-адмірал Олексій Неіжпапа.

Раніше в Литві почалися навчання ВПС НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: