В Україні розпочинаються багатонаціональні навчання «Сі Бриз-2019»

Читать на русском
В Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря 1 липня стартують українсько-американські навчання Сі Бриз-2019.

У понеділок, 1 липня, в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря 1 липня стартують українсько-американські навчання «Сі Бриз-2019».

Як пише «Слово і Діло», під час навчань військові з двох десятків країн відпрацюють виконання завдань за стандартами НАТО – на землі, у воді, під водою та в повітрі.

Військові навчання-2019: де братимуть участь Збройні сили УкраїниВ Україні в цьому році пройдуть п'ять багатонаціональних військових навчань, в тому числі Сі Бріз і Репід Трайдент.

Військові анонсують унікальний формат проведення підготовки.

У морській компоненті заплановані артилерійські стрільби та багато вправ, суть яких не розголошується, оскільки залишається актуальним режим «вільної гри» (free play), в якому раптові завдання надходитимуть від багатонаціонального штабу навчань.

Новацією цьогорічних навчань стане відпрацювання річкового елемента. За легендою ворожі елементи намагатимуться заблокувати вихід до моря з найбільшої водної артерії Європи - річки Дунай. Корабельно-катерний склад Морської охорони отримає завдання забезпечити супроводження транспортних цивільних суден річкою та їхній вільний прохід через гирло Дунаю до Чорного моря. У цьому навчальному елементі буде задіяно лише сили Держприкордонслужби України, зокрема Морської охорони.

У практичних діях сили Морської охорони та прикордонної авіації візьмуть участь у двох тактичних групах (у групі швидкісних патрульних катерів і багатонаціональної групи), де по черзі головуватимуть керівники навчань - Україна і США.

Багатонаціональна група кораблів, до якої входитиме флагман Морської охорони корабель «Григорій Куроп'ятников», отримає завдання з проведення стабілізаційних дій у кризовому районі, в рамках яких відпрацьовуватимуться стрільби з усього наявного озброєння, протидиверсійної оборони корабля на переході морем, передача вантажів, пошук і порятунок людини за бортом, проведення оглядових операцій.

Підготовка оглядових команд довірена інструкторам Міжнародного центру підготовки оглядових груп НАТО з місцем дислокації в Греції. Вони проведуть курс спеціалізованих тренінгів для оглядачів зі складу екіпажів кораблів і катерів, а також для бійців відділів спеціальних дій на воді, здійснюватимуть силову підтримку звичайних оглядових груп.

Sea Breeze 2018: чим вигідні військові навчанняВ Одесі стартували українсько-американські навчання Сі Бриз-2018. Детальніше розповіли фахівці.

Знову буде проведено штурмові тренінги бійців відділів спеціальних дій на воді. Вони включатимуть безпарашутне десантування з вертольота у воду, висадку з вертольота на судно й острівний об'єкт за допомогою спеціальних спускових пристроїв.

«Загалом у навчаннях планують взяти участь близько 30 кораблів, 30 літальних апаратів і більш як 900 чоловік особового складу, з яких 10 одиниць корабельно-катерного складу Морської охорони, вертольоти і два літаки прикордонної авіації та близько 200 осіб персоналу Держприкордонслужби», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, «Сі Бриз» проводиться з 1997 року щорічно відповідно до «Меморандуму про порозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України» від 1993 року. Навчання проводяться з метою підготовки та нарощення бойової готовності Військово-морських сил Збройних сил України на двосторонній основі, але є відкритими для інших країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: