Суд не повернув аеропорт «Одеса» в управління АРМА

Суд не відкрив провадження за скаргою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на скасування передачі аеропорту «Одеса» в управління Національного агентства з менеджменту і розшуку активів.

Таке рішення 11 червня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк частково задовольнив скаргу адвоката ТОВ «Одеса аеропорт девелопмент» на рішення суду накласти арешт на аеропорт «Одеса» та його передачу в управління АРМА. Так, суддя скасував передачу активів аеропорту в управління Нацагентства, залишивши їх під арештом.

У зв'язку з цим прокурор САП подав апеляційну скаргу, проте Київський апеляційний суд відмовився відкривати провадження. Тому прокуратура подала касацію на це рішення. Касаційний кримінальний суд провадження відкрив, а пізніше задовольнив скаргу САП, скасувавши рішення Київського апеляційного суду про відмову відкрити провадження.

Так, Київський апеляційний суд повторно розглянув скаргу прокурора САП і знову відмовив у відкритті провадження. Як встановив суд, вирішення клопотання про зняття арешту з майна та скасування передачі в управління аеропорту «Одеса» є виключними повноваженнями слідчого судді при здійсненні досудового розслідування.

Нагадаємо, в АРМА заявили, що не згодні з рішенням суду про скасування передачі одеського аеропорту в їх управління. Раніше САП оскаржила судову заборону АРМА передавати в управління аеропорт «Одеса», який встановив Окружний адміністративний суд міста Києва.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО