Кабмін вирішив визнавати недійсними паспорти, видані РФ на Донбасі

Кабінет Міністрів вирішив визнавати недійсними російські паспорти, видані українцям у двох пунктах видачі паспортів в Ростовській області.

Як пише «Слово і Діло», про це журналістам повідомив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, передають «Українські Новини».

«Прийнято розпорядження Кабінету Міністрів, де передбачені пункти видачі, уповноважені Російською Федерацією на видачу паспортів, починаючи з певних дат, які вказані у розпорядженні. З моменту прийняття рішення всі документи, видані цими органами, будуть визнаватися недійсними», - сказав він.

Міністр пояснив, що паспорти будуть «фільтрувати» по органу, яким він виданий.

«Це дуже легко встановити. У кожному паспорті зазначений орган, яким він виданий, і код. Ці два населених пункти наразі визначено - село Покровське та Новошахтинськ Ростовської області», - додав він.

Раніше в уряді заявили, що звернуться до держав світу із закликом визнати недійсними подібні «фейкові» документи.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким спрощується процедура отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

І з 3 травня відповідальні органи РФ почали приймати відповідні заяви.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО