Угорщина привітала Зеленського з перемогою на виборах

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан привітав лідера президентської гонки на виборах в Україні Володимира Зеленського з перемогою.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба уряду Угорщини.

Він повідомив, що уряд Угорщини буде продовжувати працювати над розвитком українсько-угорських відносин.

Зазначимо, станом на 11:20, ЦВК опрацював 99,93% протоколів. Лідирує Володимир Зеленський. У нього 73,23% голосів. За Петра Порошенка проголосували 24,45% виборців.

З перемогою Зеленського привітали вже посли країн G7, президент Білорусі Олександр Лукашенко, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, президент США Дональд Трамп, канцлер Німеччини Ангера Меркель, президент Франції Еммануель Макрон.

Своєю чергою, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що вітати Зеленського з перемогою і говорити про можливість спільної роботи поки рано. Однак, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що бачить шанс на поліпшення відносин між РФ і Україною при її новому керівництві.

Нагадаємо, депутат Європарламенту від Німеччини з фракції Європейської народної партії Міхаель Галер заявив, що кандидат, який набрав більше голосів, Володимир Зеленський кинув виклик пострадянським структурам і особливо президенту РФ Володимиру Путіну.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО