Парубій розповів, як нардепи намагаються зірвати ухвалення «мовного» закону

Окремі народні депутати свідомо затягують розгляд «мовного» закону – законопроекту «Про функціонування української мови як державної».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив голова Верховної ради Андрій Парубій під час Погоджувальної ради, передає кореспондент «РБК-Україна».

Спікер ВР зазначив, що для зірвання прийняття закону вкладаються шалені ресурси, в тому числі і медійні.

«З цього приводу в залі відбулись дискусії. Дехто з народних депутатів наголошує на тому, що потрібно негайно зупинити розгляд, а дехто, на мою думку, свідомо затягує розгляд. Також можу сказати, що вкладаються шалені ресурси, в тому числі і медійні, для того, щоб зірвати прийняття цього історичного закону», - повідомив Парубій.

Нагадаємо, глава ВР зазначив, що у вівторок, 19 березня, парламент продовжить розгляд «мовного закону» з 490-ї поправки.

Так, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що після прийняття «мовного закону» у другому читанні уряд відразу приступить до приведення усіх підзаконних актів у відповідність до закону про мову.

Нардепи 14 березня розглянули майже чверть поправок до «мовного закону» - законопроект №5670-д про функціонування української мови як державної. Так, усього в законі 2082 правки. У четвер нардепи пройшли 489 поправок.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО