САП передала Луценку подання на двох нардепів

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала генеральному прокурору Юрію Луценку подання на притягнення до відповідальності народних депутатів Сергія Скуратовського та Дениса Дзензерського.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на заяву САП.

«САП направила генеральному прокурору України для підтримки і внесення до Верховної Ради України подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів України Сергія Скуратовського та Дениса Дзензерського», – йдеться в повідомленні.

За інформацією САП, детективами Національного антикорупційного бюро України зібрано достатньо доказів для притягнення до кримінальної відповідальності народних обранців за подання завідомо недостовірних відомостей до електронної декларації, передбаченою статтею 366-1 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, детективи НАБУ почали розслідувати можливе недостовірне декларування нардепом Скуратовським. Як встановило слідство, політик в деклараціях за 2015-2016 роки не вказав своє судно моделі «Galia» 2002 року. Також у декларації за 2015 рік він забув про автомобіль Mercedes-Benz S450 2010 року дружини Людмили, який вона продала в 2016 році, що теж не відображено в документі. У Бюро додали, що нардеп забув вказати доходи від продажу своєю дружиною автомобіля Porsche Cayenne 2012 року, Lexus LX570 2008 року і ВАЗ 21112.

Крім того, за інформацією НАБУ, Скуратовський у деклараціях за 2015-2016 рік не вказав факти засновництва і володіння його дружиною фірмами ТОВ «Укрполіскорм», ПП «Грін-Грей», ТОВ «КФ «Соло» і ТОВ «КУА «Евроинвест Плюс». До того ж, він забув вказати і факт продажу Людмилою Скуратовською частки в ТОВ «Укрполіскорм» і відповідно доходу в розмірі 8 млн грн.

У Бюро додали, що Скуратовський також може виступати фактичним власником яхти «Божена» і бенефіціаром низки юридичних осіб, таких як: ТОВ «Прімател», мальтійська компанія «Bogena Ltd», вищевказаних ПП «Грін-Грей», ТОВ «Укрполіскорм» та інших фірм.

Також детективи розслідували й можливу брехню в декларації нардепа Дзензерського. Однак САП закрила цю справу. Щоправда пізніше суд скасував таку постанову прокурора, а НАБУ поновило слідство у справі. Як встановили детективи, Дзензерський не задекларував свої борги перед банками в загальній сумі понад 4 млрд грн – це кошти, які повинні бути стягнуті з нього на підставі судових рішень, що набрали законної сили. Крім того, політик міг не вказати в декларації корпоративні права декількох фірм.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО