НАБУ хотіло оштрафувати нардепа Скуратовського за неявку на допит

Читать на русском
В Національному бюро хотіли оштрафували нардепа-радикала за прогули допитів у справі про ймовірну брехню в декларації.
Сергій Скуратовський

Детективи Національного антикорупційного бюро хотіли накласти на народного депутата Сергія Скуратовського грошове стягнення через неявки на допити у кримінальному провадженні про ймовірне недостовірного декларування.

У задоволенні відповідного клопотання було відмовлено Солом'янським районним судом міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказувалося у документі, Скуратовського 8 червня 2018 року допитали в НАБУ у цій справі. Проте у ході досудового розслідування встановленні нові обставини, які спростовують раніше надані ним покази. В зв'язку з цим, детективи неодноразово викликали нардепа на допити, зокрема, на 3 серпня 2018 року; 7 вересня; 12 вересня; 26 жовтня і 16 листопада. Детектив вказував, що Скуратовського повідомляли про виклик на допит листами на його адреси та електронну пошту.

Разом з тим, як повідомили в НАБУ, політик жодного разу на допит не з'явився, а на виклики на 12 вересня та 16 листопада надав формальні відписки не надавши підтверджуючих документів про причини неявки, в тому числі передбачених ст. 138 КПК України. В зв'язку з цим, детектив просив накласти на нардепа грошове стягнення у 881 гривню, додавши, що Скуратовського належно повідомили про допит лише двічі – 12 вересня й 16 листопада.

Своєю чергою адвокат політика заперечував проти задоволення клопотання. Він пояснив, що його клієнт 12 вересня не з'явився на допит, оскільки перебував у комітеті Верховної ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та проводив роботу з опрацювання законопроектів. Водночас 16 листопада Скуратовський не прибув, оскільки як член фракції перебував з робочою поїздкою в Хмельницькій області.

Вивчивши матеріали клопотання, суддя Віталій Українець відмовив у його задоволенні. Він вказав, що Скуратовський завчасно повідомляв НАБУ про неявку на допит.

Нагадаємо, НАБУ провело обшук на фірмі, що належала нардепу Скуратовському. В ході слідчих дій знайшли свіжі документи політика, в тому числі проект рішення НАЗК по його декларації. Раніше журналіст «Слово і Діло» дізнався деталі справи Скуратовського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: