НАБУ знайшло незадекларовану позику нардепа Скуратовського

Читать на русском
Член парламенту від Радикальної партії забув вказати в декларації отриману в 2013 році позику від фірми.
Сергій Скуратовський

У межах розслідування кримінального провадження про можливе декларування недостовірної інформації народним депутатом від фракції Радикальної партії Сергієм Скуратовським детективи НАБУ знайшли незадекларовану позику політика.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи НАБУ встановили, що згідно з договором поворотної позики (безпроцентної) від 6 березня 2013 року, укладеним між ТОВ «Укрполіскорм» і Скуратовським, а також додатковою угодою від 23 липня 2013 року до договору, фірма мала надати нардепу безвідсоткову позику на суму 20 мільйонів гривень терміном на 5 років. Кінцевою датою повернення грошей вказана дата 23 липня 2018 року. Загалом фірма надала нардепу позику в 17,7 млн ​​грн. Однак у деклараціях за 2015-2017 роки Скуратовський не вказав цю позику або її повернення фірмі.

До того ж, згідно з інформацією з державного реєстру, а також документів реєстраційної справи «Укрполіскорму» дружина політика Людмила Скуратовська в період із 12 березня 2014 року до 30 травня 2016 року виступала одноосібним засновником і беніфіціарнім власником «Укрполіскорму». Ці дані також не зазначені в декларації політика.

У зв'язку з цим детективи вирішили перевірити рух коштів на рахунках «Укрполіскорму» в банку «Українська інноваційна компанія». Суддя надав тимчасовий доступ до запитуваних документів.

Нагадаємо, НАБУ провело обшук на фірмі, що належала нардепу Скуратовському, а пізніше його дружині. Під час обшуку детективи знайшли свіжі документи нардепа, в тому числі декларації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: