САП закрила кримінальне провадження щодо нардепа Дзензерського

Читать на русском
В Антикорупційній прокуратурі вирішили закрити чергове кримінальне провадження, порушене за деклараціями.
Денис Дзензерський

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури виніс рішення про закриття кримінального провадження про можливе декларування недостовірної інформації народним депутатом від фракції «Народного фронту» Денисом Дзензерським.

Про це повідомляє програма «Схеми», передає «Слово і Діло».

НАБУ проводило це розслідування від початку 2017 року. Детективи встановили, що Дзензерський не задекларував свої борги перед банками в загальній сумі понад 4 мільярди гривень – це кошти, які повинні бути стягнуті з нього на підставі судових рішень, що набрали законної сили.

У НАБУ підтвердили інформацію про закриття провадження і додали, що рішення ухвалено без узгодження з детективами.

«У липні 2017 року прокурори САП звернулися до Генерального прокурора з проектом подання про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного обранця за вищевказаними фактами. Дане подання було повернуте САП на доопрацювання. Детективи НАБУ усунули недоліки. Проте замість того, щоб повторно надіслати подання до ГПУ, прокурори антикорупційної прокуратури закрили справу», – повідомила в коментарі «Радіо Свобода» прес-секретар НАБУ Дарина Манжура.

У НАБУ заявили, що вважають таке рішення прокурорів необгрунтованим і будуть його оскаржувати.

«Своє рішення вони обґрунтували роз'ясненнями «наукових установ». Наголошуємо, що наукові установи не можуть тлумачити положення законів України. Таке право має виключно Конституційний суд. Відтак, роз'яснення наукових установ не можуть братися за основу при ухваленні рішень у кримінальному провадженні», – додала вона.

Нагадаємо, НАЗК знайшло порушення в декларації Дзензерського.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: