Суд скасував закриття справи нардепа Дзензерського

Читать на русском
Столичний апеляційний суд переглянув постанову антикорупційного прокурора про закриття справи депутата з Народного фронту.
Денис Дзензерський

Суд скасував постанову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про закриття кримінального провадження за фактом можливого декларування недостовірної інформації (ст. 366-1 ККУ) народним депутатом Денисом Дзензерським.

Таке рішення вчора, 19 грудня, ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Центр протидії корупції.

«Київський апеляційний суд 19 грудня скасував постанову САП про закриття справи щодо брехні в декларації народного депутата від «Народного фронту» Дениса Дзензерського. Рішення прокурора САП оскаржували заявники у цій справі – представники ВТБ банку», – зазначають у ЦПК.

За словами активістів, наслідком такого рішення є поновлення розслідування справи і призначення інших прокурорів. Як зазначили в ЦПК, представники ВТБ банку переконали суд, що САП передчасно закрила справу.

«Адвокати скаржників зуміли переконати суд в тому, що ця справа була закрита незаконно та передчасно, адже прокурор САП різко змінив свою позицію і замість підготувати проект підозри, додав до справи незрозумілі висновки науковців. До слова, навіть НАЗК провело перевірку декларацій нардепа за 2015 та 2016 роки та підтвердило порушення», – відзначили в ЦПК.

Як відомо, вказане провадження щодо Дзензерського було закрито прокурором другого відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Валентином Мусіякою. За інформацією НАБУ, рішення ухвалено нібито на підставі «наукових роз'яснень» щодо тлумачення поняття «фінансові зобов'язання».

Нагадаємо, САП відмовила НАБУ в скарзі на закриття справи нардепа Дзензерського. Раніше керівник САП Назар Холодницький просив зняти з Дзензерського недоторканність.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: