У САП прокоментували відмову суду розглядати повернення прокурора Перова

Заява про повернення прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрія Перова до обвинувачення колишнього народного депутата Миколи Мартиненка була подана ще минулого тижня і була розподілена на суддів з колегії.

Про це в коментарі журналісту «Слова і Діла» повідомив прокурор САП Олексій Скибенко.

«Ця заява була подана в п‘ятницю (15 лютого – ред.) до суду. Я телефонував в апарат (Шевченківського суду Києва) і мені повідомили, що ця заява розподілена на цих же суддів колегії», – заявив Скибенко.

Він додав, що колегія повернула цю заяву на автоматизований розподіл. Проте, на переконання прокурора САП, саме колегія, яка судить Мартиненка й ухвалювала рішення про відвід Перова, має розглядати цю заяву.

«Мною були долучені доводи, що саме ця колегія має переглядати рішення про відвід Перова. Вони також були вказані й в самій заяві про перегляд рішення», – додав Скибенко.

Раніше суд відмовився розглядати заяву про перегляд рішення щодо відводу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрія Перова від обвинувачення у справі колишнього народного депутатв Миколи Мартиненка.

Нагадаємо, керівник САП Назар Холодницький подав заяву про повернення до обвинувачення у справі Мартиненка прокурора Перова. Як відомо, підставою для його відводу була догана від комісії прокурорів, яку винесли через грюк дверима. Однак Велика палата Верховного суду скасувала таке покарання Перову.

Також у САП відреагували на догану прокурору в справі Мартиненка.

Пізніше, Верховний суд відмовився скасовувати догану прокурору Перову. Однак Велика палата ВС не погодилася й скасувала догану прокурору.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО