Суд у Москві залишив під вартою ще чотирьох українських моряків

Московський міський суд 12 лютого відхилив апеляції чотирьох українських моряків та залишив усіх під вартою до кінця квітня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив координатор адвокатів українських моряків Микола Полозов.

Ідеться про Євгенія Семідоцького, Андрія Оприско, Романа Мокряка і Сергія Цибізова.

Полозов додав, що апеляції розглядали в закритому режимі.

На засіданні захист моряків клопотав про додання до справи копій резолюції ПАРЄ, які вимагають від Росії негайно звільнити моряків як військовополонених та поводитися з ними відповідно до положень Женевських конвенцій. Суд відмовився це зробити.

Ще вже друга «четвірка» моряків, яким відхилили оскарження рішення про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Першим чотирьом морякам відхилили апеляції 7 лютого.

16 січня Лефортовський суд Москви продовжив термін тримання під вартою всім 24-ом українським морякам.

Нагадаємо, зранку 25 листопада українські кораблі та рейдовий буксир планово вийшли з порту Одеси до порту Маріуполя. Під час цього завдання російське судно протаранило український буксир та пошкодило його. При виході з Керченської протоки російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. Загалом на трьох суднах були 24 українських військових, двоє з них службовці СБУ. Троє з них дістали поранення.

Після захоплення усіх українців взяли під варту на 2 місяці. Їх звинуватили у незаконному перетині кордону Російської Федерації в Чорному морі. 29 листопада українців вивезли до СІЗО Москви.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО