Звільнення Аласанії: правління Суспільного вимагає переглянути рішення

Правління Суспільного закликало наглядову раду ПАТ НСТУ переглянути рішення про звільнення голови правління Зураба Аласанії.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві Суспільного 8 лютого, у відповідь на протокол Наглядової ради.

Зокрема, правління Суспільного стверджує, що рішення наглядової ради про дострокове припинення контракту з головою правління було незаконним.

«Правління вважає рішення, ухвалене в неправовий спосіб, надзвичайно небезпечним прецедентом і закликає наглядову раду ПАТ НСТУ переглянути його з дотриманням всіх правових процедур», – ідеться в заяві.

Крім того, в Суспільному вважають, що наглядова рада вдалась до маніпуляцій. Однією з причин звільнення рада вказує створення – директорату, і делегування структурі повноваження членів правління.

Водночас у правлінні наголошують на необхідності такого рішення й стверджують, що їм невідомо, що таке «дублююча структура».

Щодо фінансової політики Аласанії, то в правлінні пояснили, що отримали лише 50% бюджету, який би мали отримати за законом, тому довелося ухвалити відповідні рішення для забезпечення діяльності.

Щодо відпусток, то в Суспільному пояснили, що працівники брали неоплачувані відпустки як антикризовий захід.

Крім того правління Суспільного пише, що відмовилося від іншого антикризового заходу - від розміщення «сірої» політичної реклами.

Щодо премій, то в НСТУ стверджують, премії правлінню призначає наглядова рада.

У відповідь на зауваження наглядової ради про невисвітлення Хресної ходи у липні 2018 року та інших подій, в яких брав участь президент України Петро Порошенко, у правлінні Суспільного заявили, що це «пряме та грубе втручання в редакційну політику».

Нагадаємо, наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України прийняла рішення про дострокове звільнення Зураба Аласанії з посади голови правління Суспільного мовлення.

Виконувати обов’язки Аласанії буде член правління НСТУ, відповідальний за діяльність з оптимізації центральної та регіональної структури Микола Чернотицький.

Зураб Аласанія заявив, що йому невідомі причини його відсторонення і додав, що «судова боротьба можлива і навіть обов'язкова – після оприлюднення причин».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО