Денісова вимагає термінового ушпиталення Бекірова через алергічну реакцію

Український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що отримала від доньки українського політв'язня Едема Бекірова інформацію про стан здоров'я українця.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Facebook Денісової.

За словами доньки Бекірова, у кримського татарина з’явилася алергічна реакція.

Також Денісова відзначила, що сьогодні до Бекірова пустили адвоката. Також на зустрічі були присутні так званий Уповноважений з прав людини в Криму Людмила Лубіна, Керівник сімферопольського СІЗО Сергій Бережний та т.в.о начальника медичної частини сімферопольського СІЗО Олексій Іщенко.

«Під час спілкування з’ясувалося, що в Едема Бекірова та його співкамерника Сервера Мустафаєва з’явилася алергія, ймовірно через грибок у камері. З цього можна зробити висновок, що умови утримання обох політв’язнів не відповідають встановленим нормам», - звявила омбудсмен.

Денісова повідомляє, що Бекірову стає дедалі гірше і зараз додалася ще й алергічна реакція організму. Вона говорить, що політв'язня вже давно мали госпіталізувати.

«Після побаченого Олексій Іщенко пообіцяв, що Едема відвезуть до лікарні. У свою чергу Сергій Бережний запевнив, що умови утримання обох чоловіків покращать найближчим часом», - повідомила омбудсмен.

Український омбудсмен зазначила, звернулась до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням сприяти встановленню походження алергічної реакції утримуваних громадян України, наданню їм відповідної медичної допомоги та забезпеченню належними умовами.

Нагадаємо, посольство США в Україні вимагало від Росії негайно відпустити з СІЗО тяжкохворого Едема Бекірова і всіх інших українських політв'язнів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО