Компанія Зеленського отримала 35 мільйонів від Мінкульту РФ – ЗМІ

У російської компанії, пов’язаної з українським шоуменом і кандидатом у президенти України Володимиром Зеленським, знайшли документи, що підтверджують її фінансування в 2017 році з державного бюджету Росії на суму 35 мільйонів рублів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє телеканал «Настоящее время», спеціальний проект «Радіо Свобода» за участю «Голосу Америки».

Зазначається, що за курсом на час отримання ця сума становила понад 16 мільйонів 215 тисяч гривень.

За даними видання, угода №054-11-975/1, наявна в реєстрі субсидій федерального бюджету Росії, підтверджує, що російська компанія «Грін Філмс», причетність Зеленського до якої виявили журналісти проекту «Схеми», отримала цю суму від Міністерства культури Росії на виробництво фільму «Вниз».

Повідомляється, що одну з ролей у ньому має зіграти російський актор Володимир Машков, який у 2018 році був довіреною особою Володимира Путіна на виборах президента Росії й виступав на з’їзді прокремлівської партії «Єдина Росія».

Нагадаємо, програма «Схеми» провела розслідування й з'ясувала, що в шоумена Володимира Зеленського, який має намір балотуватися в президенти, є кінобізнес у Росії.

У відповідь Зеленський запевняє, що найближчим часом вийде з кіпрської компанії, що володіє компанією, яка знімає фільми на території РФ.

Як відомо, сьогодні політична партія «Слуга народу» висунула кандидатом у президенти шоумена, керівника студії «Квартал 95» Володимира Зеленського.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО