У мережі обговорюють розслідування журналістів щодо бізнесу Зеленського в Росії

Читать на русском

Журналісти з'ясували, що у Володимира Зеленського, який має намір іти в президенти, може бути бізнес у Росії.
Слово і Діло

Програма «Схеми» провела розслідування й з'ясувала, що в шоумена Володимира Зеленського, який має намір балотуватися в президенти, є кінобізнес у Росії.

За даними журналістів, три російські компанії займаються виробництвом фільмів і програм – «Вайсберг Пікчерс», «Платінумфільм» і «Грін Філмс». Їх засновником є кіпрська компанія Green Family Ltd. – співзасновник ТОВ «Квартал 95», а її кінцевим бенефіціаром вказаний, зокрема, Володимир Зеленський. Як повідомили «Схеми», компанії продовжують вести свою діяльність.

У мережі також з'явилося відео, на якому журналісти «Схем» зустрічають Зеленського біля його офісу й намагаються поставити запитання щодо розслідування. Шоумен сказав, що не зобов'язаний відповідати, й поїхав у супроводі охорони. Відзначимо, пізніше Зеленський на своїй сторінці в Facebook вибачився перед журналістами за не зовсім коректну поведінку й обіцяв відповісти на всі запитання.

Що про цю історію думають у соціальних мережах, розбиралося «Слово і Діло».

«У сюжеті я не побачив відвертого «хамства» з боку Зеленського – мені здається, він так спілкується, й, до речі, це не найгірший варіант. Його реакція – «переговорити» журналіста – спроба захисту в некомфортній ситуації. І ось тут найцікавіше – така «непідготовленість» кандидата в президенти наштовхує на думку, що він і не готується йти в публічну політику. Принаймні в найближчі місяці, поки не стане зрозуміло, хто переможе на президентських виборах. На президентських виборах він може зіграти роль потужної «торпеди» на користь когось із кандидатів, заздалегідь домовившись про сприяння в розвитку партії «Слуга народу» з подальшим потраплянням до наступної ВР», – вважає політолог Олександр Радчук.

«Ще один політик зіткнувся з ситуацією, коли більшість виборців не розуміють базових речей сучасного світу. Наприклад, що таке роялті. Це так само, як Порошенко й офшори. Тобто схема звичайна, навіть банальна для бізнесу, але абсолютно казкова для більшості виборців», – написав журналіст Дмитро Литвин.

«Зеленський звик до любові та обожнювання, автографів, касових зборів тощо. Якщо він не жартує й не приколюється, а йде в політику, й після президентських планує похід також на парламентські вибори, тоді йому бажано навчитися нормально й шанобливо спілкуватися з журналістами», – вважає журналістка Христина Бердинських.

«Деякий час тому я вже писав про те, що Зеленський-політик буде набагато менш привабливим, ніж Зеленський-актор. І ось підтвердження цього. В житті Володимир Зеленський поводиться вже не як привабливий слуга народу Голобородько, а як типовий український чиновник, тікає від телекамер у тонований джип. І це ще політик-Зеленський жодного разу не брав участь у жорсткій дискусії з опонентами. Можна уявити, що почалося б у студії, де незручні питання ставили б не 30 секунд, а хвилин 40. І при цьому поруч не стояв би позашляховик із кількома охоронцями, в який можна було б сісти й поїхати», – написав Денис Казанський.

Нагадаємо, раніше політолог Олександр Радчук писав про роль технічних кандидатів у президентських перегонах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: