Аваков повідомив про порушення в передвиборній кампанії

Читать на русском
Оформлені протоколи за фактами: хуліганства; порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених місцях;

Більшість із зареєстрованих кандиатів у президенти України та їх штаби ведуть агітацію незаконно.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, пише Слово і Діло

За його словами, станом на 00:45 19 січня МВС і Національна поліція вже отримали 91 звернення від громадських організацій та громадян про порушення в ході проведення передвиборної агітації.

Оформлені протоколи за фактами: хуліганства; порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених місцях; виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, у якій відсутні дані про тираж.

«За двома епізодами відкрито кримінальне провадження за ст. 296 (хуліганство); по 51-му матеріалу проводиться перевірка (на цей момент, кожен день, за результатами перевірок виходить від 10 до 15 рішень щодо санкцій); по 8 отриманим зверненням - інформація не підтвердилася», - зазначив Аваков.

Він додав, що на цей момент порушення процесуально зафіксовані в Закарпатській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській, Тернопільській, Черкаській, Чернігівській, Чернівецькій, Київській областях і в Києві. Порушення зафіксовані на користь таких зареєстрованих кандидатів у президенти: Капліна, Гриценко, Мураєва, Садового, Шевченка, Наливайченко.

Як виконують обіцянки потенційні кандидати в президентиСлово і Діло аналізувало, як виконують обіцянки потенційні кандидати в президенти, які зараз обіймають державні посади.

«Прошу кандидатів та керівників виборчих штабів уважно поставитися до інформації про виявлені порушення - усунути порушення закону і ввести агітаційний процес в законному руслі. Нехай навіть це стосується незначних порушень. З малих порушень - складаються системні помилки. З самого початку кампанії МВС не буде поблажливим», - сказав Аваков.

Також міністр підкреслив, що вся передвиборча агітація кандидата зобов'язана бути оплачена зі спеціального рахунку виборчого фонду та мати чітку інформацію про тираж, фірму-виробника та прізвище відповідального за випуск.

«Якщо ці умови порушені - така агітаційна продукція повинна бути прибрана, а порушники покарані згідно із законом», - зазначив Аваков.

За даними Центрвиборчкому, станом на вечір 18 січня була відома інформація про відкриття рахунків виборчого фонду тільки двох кандидатів - Андрія Садового та Ігоря Шевченка.

Додамо, новими кандидатами на пост глави держави стали народний депутат з фракції БПП Ольга Богомолець і бізнесмен, лідер партії 5.10 Геннадій Балашов.

Раніше Бойко подав документи в ЦВК для реєстрації кандидатом в президенти.

Як виконують обіцянки потенційні кандидати в президенти - за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: