Суд відвів Перова від справи ще одного пособника Мартиненка

Суд відвів прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрія Перова від кримінального провадження за підозрою Володимира Святненка в пособництві колишньому народному депутату Миколі Мартиненку в розкраданні коштів НАЕК «Енергоатом».

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Антіпова, повідомляє «Слово і Діло».

В обґрунтуванні своєї заяви про відвід прокурора адвокат Святненка вказував, що Перову винесли догану через те, що він, не дочекавшись кінця судового засідання в справі Мартиненка, вийшов із зали судового засідання й грюкнув дверима. Також Перова відвели від обвинувачення, використовуючи цю догану. А оскільки справа Святненка виділена з провадження щодо Мартиненка, то є підстави вважати, що Перов буде упередженим і в справі Святненка.

Вислухавши заяву адвоката підозрюваного, суд відвів Перова під участі в провадженні як процесуального керівника.

Крім того, в судовій ухвалі вказується, що провадження за підозрою Святненка об'єднане зі справою за підозрою Павла Скаленка, ще одного пособника Мартиненка.

Як відомо, суд також відвів прокурора САП Перова у справі «правої руки» Мартиненко Павла Скаленка.

Нагадаємо, Верховний суд відмовився скасовувати догану прокурору САП у справі екс-нардепа. Також у САП відреагували на догану прокурору САП Перову. Раніше суд призначив до розгляду скаргу прокурора в справі Мартиненка на догану.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО