Опублікували відео тарана українського судна в Азовському морі

МВС України за допомогою спецзасобів отримало доступ до відео тарана російським прикордонним кораблем Дон українського судна, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Він опублікував відповідний ролик у своєму Twitter, пише «Слово і Діло».

За словами Авакова, відео знято російськими військовими - чутні команди і накази.

Нагадаємо, що біля Керченського моста спецназ РФ захопив українські кораблі, двоє моряків отримали поранення.

Вранці неділі, 25 листопада, в ВМС України заявили, що прикордонні кораблі РФ зробили відверто агресивні дії проти трьох українських кораблів під час їхнього переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря.

Російський прикордонний корабель «Дон» здійснив таран українського рейдового буксира, в результаті якого пошкоджено головний двигун корабля, обшивка і леєрне огородження, втрачений рятувальний пліт.

У ВМС наголосили, що про намір здійснювати перехід заздалегідь поінформували відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства.

У свою чергу, у Федеральній службі безпеки РФ звинуватили українську сторону в «небезпечних маневрах» під час заходу в «закриту акваторію територіального моря РФ».

Міністерство закордонних справ України заявило, що дії російських прикордонників в Чорному і Азовському морях «перейшли межу і стали вже агресивними».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО