Сіярто вказав на «дно української політики»

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що політика України щодо закарпатських угорців «досягла жахливого дна».

Як пише «Слово і Діло», його заява була опублікована на сайті угорського уряду.

Дипломат розкритикував дії Києва на Закарпатті, спрямовані, на його думку, на зміну національного складу регіону. Також Сіярто звинуватив український парламент у змові з екстремістами.

Він додав, що угорці, які проживають в Україні, можуть у майбутньому розраховувати на допомогу Будапешта. А також розповів, що вже обговорив ситуацію з представником Держдепу США та заступником генерального секретаря НАТО.

Черговий виток загострення відносин Будапешта й Києва стався після того, як 19 вересня в мережі з'явилося відео, що зафіксувало, як консульство Угорщини в закарпатському місті Береговому таємно видає українцям угорські паспорти.

4 жовтня МЗС України оголосило угорського консула персоною нон ґрата. У відомстві також висловили надію на те, що в подальшому ця країна «утримуватиметься від будь-яких недружніх кроків». Того ж дня Сіярто оголосив про висилку українського дипломата у відповідь на дії Києва.

9 жовтня сайт «Миротворець» оприлюднив особисті дані понад 300 депутатів і держслужбовців Закарпатської області, які нібито крім українського мають ще й угорське громадянство.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО