Супрун розповіла, як правильно варити суп

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, наскільки рідкі страви (супи – ред.) необхідні для здоров'я.

Як інформує «Слово і Діло», про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

За словами чиновниці, жодного наукового підтвердження, що їсти суп потрібно щодня, немає.

«Їсти чи не їсти суп — більше питання смаку, аніж здоров‘я. Навіть якщо ви зовсім відмовитеся від супу це не матиме шкідливих наслідків. Адже в країнах, де майже не їдять рідкі страви – показник гастроентерологічних захворювань не має суттєвих відмінностей від нашого», - зазначає Супрун.

За її словами, збалансоване різноманітне харчування і достатньо рідини упродовж дня позбавляють нас потреби їсти суп чи борщ.

Але люди, які наполягають на необхідності їсти «перше» чи «гаряче», все ж таки мають рацію, оскільки в тарілці супу чи борщу можна зібрати 3-6 видів зелених овочів, бобових, грибів та зелені, в супі зберігаються корисні вітаміни та мінерали, добре зволожена їжа краще перетравлюється.

Глава МОЗ радить при готуванні супу зливати перші кілька бульйонів після варіння м‘яса.

«Суп — це не ліки і не нудний атрибут здорового способу життя, який ми мусимо споживати щодня. Це проста і зручна їжа, яка може мати велику користь для здоров’я», - підкреслила Супрун.

Нагадаємо, на своїй сторінці в Facebook Супрун розвінчує міфи, пов'язані з медициною.

Зокрема, 29 липня вона розповіла, як правильно збрати гриби.

Також чинониця розвінчала міф про неймовірну користь «суперфудів».

Раніше спікер Андрій Парубій похвалився, що дотримується порад Супрун.

Як повідомляло «Слово і Діло», Уляна Супрун очолила рейтинг ненависних українцям політиків. Своє негативне ставлення до неї висловили 46% опитаних українців.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО