Супрун розповіла, як збирати гриби

Читать на русском
Супрун закликає бути обережними з грибами – з 2 тисяч грибів, які ростуть в Україні, їстівними є не більш ніж 500.

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун закликає бути обережними з грибами – з 2 тисяч грибів, які ростуть в Україні, їстівними є не більш ніж 500.

Як пише «Слово і Діло», про це Супрун написала у Facebook.

Два роки на посаді в. о. міністра охорони здоров'я: як виконувала обіцянки СупрунСупрун все-таки запустила медичну реформу на первинній ланці, домоглась ухвалення закону про трансплантацію, але не впоралася з держзакупівлями ліків і забезпеченням пацієнтів безкоштовними ліками.

«В Україні росте майже 2000 видів шапинкових грибів. З них їстівними вважаються не більше 500. Якщо ви збираєтеся в похід за грибами чи шукаєте інгредієнти для нового рецепта, будьте дуже обережні. Краще відмовитися від вживання дикорослих грибів, замінивши їх грибами, які вирощуються штучно, підлягають контролю й продаються в торговій мережі. Не купуйте гриби на стихійних ринках», – написала Супрун.

Якщо все ж пішли по гриби, уважно оглядайте їх: звертайте увагу на колір шапки, губки й ніжки. Збирайте лише добре знайомі вам гриби. За найменшого сумніву відразу викиньте гриб, не залишаючи його поруч з іншими.

Не збирайте грибів поблизу трас, підприємств, забруднених територій: гриби вбирають у себе широкий спектр отруйних речовин, у тому числі важкі метали. Не збирайте грибів у посушливу погоду: в цей час гриб пересихає, віддаючи воду й збільшуючи концентрацію токсичних речовин.

Раніше в. о. міністра охорони здоров'я розповіла, що робити в грозу.

Нагадаємо, 25 липня Київ накрило зливами й градом затопило дороги та переходи. «Слово і Діло» зібрало найкращі жарти із соціальних мереж з цього приводу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: