Кактуси біля комп'ютера: черговий антиміф від Супрун

Читать на русском
Супрун розвінчала міф про кактуси, які рятують від випромінювання, якщо їх розташувати поряд із комп'ютером.

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розвінчала міф про кактуси, які рятують від випромінювання, якщо їх розташувати поряд із комп'ютером.

Як інформує «Слово і Діло», про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Наскільки добре ви знаєте поради Уляни Супрун?Ми зібрали найцікавіші поради в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, яка розвінчує міфи про способи лікування різних хвороб, та пропонуємо вам перевірити свої знання.

«Згадайте звичайний стаціонарний комп'ютер - великий монітор, блок, який гуде, і купа різних вимикачів та кнопок. Незмінний атрибут майже в кожного такого пристрою - кілька горщиків із кактусами, що розставлені навколо. Міф стверджує таке: начебто кактуси - рослини, які краще ростуть, поглинаючи радіоактивне випромінювання. Ніби саме воно в надмірній кількості надходить від монітора комп'ютера і завдає великої шкоди здоров'ю. А кактуси здатні його поглинати і якимось чином нівелювати цей шкідливий вплив. Як саме - науці не відомо. Адже не існує жодного наукового дослідження, яке б підтверджувало або спростовувало цей міф. Вчені навіть не визнають це гіпотезою і достатньою підставою для проведення будь-якого дослідження», - написала в.о. міністра охорони здоров'я.

Також вона закликала не вірити в «інформаційні вкидання» і включати критичне мислення, використовуючи факти, а не емоції.

Крім того, Супрун розповіла про найпоширеніші ознаки брехливої інформації: відсутність конкретики, деталей, джерела інформації та альтернативних думок.

«Історія з кактусом - досить безневинний приклад. Але схоже спотворення інформації, яке стає популярним, може бути використано для більш небезпечних для здоров'я і життя маніпуляцій», - додала Супрун.

Нагадаємо, раніше міністр вже дала кілька порад українцям. Зокрема вона розповіла:

Також Супрун виступила проти святкових лінійок у школах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: