САП клопотатиме про арешт майна Омеляна

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) клопотатиме про арешт майна міністра інфраструктури України Володимира Омеляна.

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на власне джерело в САП, передає «Слово і Діло».

«Статті Кримінального кодексу, які інкримінують Омеляну, передбачають конфіскацію майна... Як ви думаєте, чи будемо ми в такій ситуації клопотати про арешт майна? Звичайно», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в разі обвинувального вироку міністру арешт майна буде накладено з метою його конфіскації. При цьому строки подання відповідних клопотань поки що не називаються.

Нагадаємо, у четвер, 13 вересня, НАБУ повідомило міністру інфраструктури Володимиру Омеляну про підозру у незаконному збагаченні і декларуванні недостовірної інформації. За даними бюро, витрати чиновника істотно перевищують його доходи. Сам міністр усі звинувачення заперечує і каже, що «неможливо знайти те, чого немає». Омелян повідомив, що не збирається йти у відставку через це.

Під час суду прокурори просили обрати для підозрюваного запобіжний захід у вигляді внесення застави в розмірі 5 млн грн. Однак суд відпустив Омеляна на поруки міністра молоді та спорту Ігоря Жданова і нардепа Федора Бендюженка. Омеляна також зобов'язали здати закордонний паспорт.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО