Онищенко оприлюднив «плівки» з голосом Порошенка: в АП спростували

Телеканал NewsOne опублікував так звані «плівки Онищенка» за участю нібито президента Петра Порошенка.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію телеканалу.

Також відзначимо, що в Адміністрації президента коментувати LIGA.net інформацію відмовилися, назвавши її фейком.

Записи показав сам депутат Олександр Онищенко, який ховається за кордоном від слідства НАБУ. Він стверджує, що записана його розмова з главою держави в січні 2016 року в Адміністрації президента щодо домовленості з екс-міністром екології Миколою Злочевським про закриття проти нього кримінальних справ.

Онищенко нібито передає Порошенко пропозиції від Злочевського поділитися часткою від прибутку в газодобувному підприємстві. Також Злочевський нібито передає, що безкоштовно поставив на скляний завод бізнес-партнера Порошенка Ігоря Кононенка газ на велику суму, але питання з кримінальними справами так і не було вирішене.

Нагадаємо, в січні 2015 року ГПУ оголосила Злочевського в розшук. Пізніше з'явилася інформація, що екс-міністр зустрічався з Кононенком у Відні, що сам Кононенко спростовував. Після цієї зустрічі восени 2017 року із сайту МВС була знята інформаційно-статистична картка про розшук Злочевського в зв'язку з відповідним запитом від ГПУ. Взимку цього року Злочевський нібито повернувся в Україну.

У травні минулого року Порошенко сказав, що не збирається слухати жодних записів, а Онищенку порадив приїхати в Україну й надати свідчення.

Нардепа-втікача Онищенка підозрюють у причетності до організації так званої газової схеми, в результаті чого державі було завдано збитків у розмірі понад 3 млрд грн.

Раніше суд відмовив у обранні запобіжного заходу судді Денисюк.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО