У Верховній Раді створили нове депутатське об'єднання

У Верховній Раді створено міжфракційне депутатське об'єднання «Чужих дітей не буває», яке ставить у пріоритет законодавче забезпечення прав дітей в Україні.

Про створення депутатського об'єднання заявила на брифінгу 14 березня його ініціатор Ірина Луценко, передає «Слово і Діло».

«65 народних депутатів висловили бажання приєднатися до цього міжфракційного об'єднання. У ньому є як представники коаліції – «Блоку Петра Порошенка» та «Народного фронту», так і представники опозиції – «Опозиційного блоку», Радикальної партії, «Батьківщини», «Самопомочі», – повідомила Луценко.

Серед учасників міжфракційного об'єднання вона назвала Ірину Геращенко, Артура Герасимова, Марію Іонову, Тетяну Ричкову, Максима Бурбака, Олександра Третьякова, Людмилу Денісову, Ігоря Лапіна, Ольгу Червакову, Юрія Павленка, Дениса Силантьєва, Андрія Іванчука та інших депутатів.

За словами Луценко, основним напрямком діяльності об'єднання «Чужих дітей не буває» стане вдосконалення українського законодавства в питанні захисту прав неповнолітніх громадян.

«Ми об'єднали зусилля в написанні законодавчих актів, які дадуть можливість розвиватися дітям і захищати перш за все членів багатодітних сімей, неповні сім'ї, де є тільки мама й дитина. Також мають намір боротися з насильством в сім'ї, захищати дітей від сексуальної експлуатації, торгівлі людьми», – заявила Ірина Луценко, закликавши інших народних депутатів долучитися до МФО «Чужих дітей не буває».

Нагадаємо, 16 січня у Верховній Раді створили три депутатські об'єднання – «Правозахисна коаліція», «Питна вода», «Коаліція на підтримку плану економічного розвитку та інвестицій плану Маршалла для України».

9 лютого з'явилися об'єднання «Збірна народних депутатів України» та «Сила закону».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО