Гройсман прокоментував можливість об'єднання БПП і НФ

Читать на русском
Прем'єр переконує, що його уряд намагається не давати порожніх обіцянок і готовий працювати далі над реформами.

Прем'єр Володимир Гройсман прокоментував можливість об'єднання партій «Народний фронт» і «Блок Петра Порошенка».

Про це він розповів під час щорічної зустрічі Yalta European Strategy, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«У політичній палітрі напевно будуть відбуватись певні процеси. Але завдання - щоб на наступних чергових виборах до влади прийшли люди, здатні робити зміни. Мені теж набридло, що всі всім все обіцяють, і ніхто нічого не робить», - сказав Гройсман.

Прем'єр переконує, що його уряд намагається не давати порожніх обіцянок і готовий працювати далі над реформами.

«Я готовий працювати на результат. Чи потрібна для цього потужна політична сила? Однозначно. Але поки що наша коаліція БПП і НФ є основою змін, які втілює наш уряд», - сказав Гройсман.

Кабмін схвалив проект держбюджету-2018Проект держбюджету передбачає економічне зростання України в 2018 році на рівні 3% при інфляції 7%. Дефіцит держбюджету складе 2,4% ВВП.

Відповідаючи на запитання модератора, який говорив, що українці називають його ефективним прем'єром, однак залежним від президента, Гройсман заявив, що розмови про його залежність від президента є перебільшенням.

«Вони перебільшують мою залежність... взагалі некоректне питання, хто чия людина, ми маємо говорити про цінності і справи, а тут нам є що сказати», - відповів він. Надалі Гройман не захотів пояснювати свою незалежність.

«Важливо, щоб парламент, уряд і президент були разом. Ми маємо довести суспільству, що ми здатні робити якісні зміни», - додав Гройсман.

Водночас Гройсман вважає, шо для незворотного успіху йому потрібна тільки більшість у парламенті.

За словами прем'єра, «ідеальних структур не існує».

«Мені не треба нова Конституція. Мені треба тільки стійка більшість в парламенті»,- сказав прем'єр.

За його словами, «якщо ми отримаємо стійкі 226 голосів к парламенті, то зміни стануть незворотними».

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ писали, що вже кілька тижнів між командами Петра Порошенка і Арсенія Яценюка ведуться перемовини про об'єднання у єдину партію влади.

Також Гройсман назвав слабке місце у боротьбі з корупцією. Крім того, прем'єр розповів, як має формуватися ціна на газ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: