Порошенко розповів, коли Рада візьметься за антикорупційний суд

Президент Петро Порошенко сподівається, що Верховна Рада візьметься за питання створення антикорупційного суду на початку своєї наступної сесії, в лютому.

Про це він заявив голові Верховної Ради Андрію Парубію під час зустрічі, повідомили «Слову і Ділу» у прес-службі президента.

«Дуже шкода, що не вдалося включити до порядку денного питання антикорупційного суду, але не маю жодного сумніву, що на початку роботи наступної сесії парламенту це питання буде вирішене», – сказав голова держави.

Водночас Порошенко відзначив, що Верховній Раді вдалося ухвалити низку надзвичайно важливих Законів та законодавчо забезпечити проведення реформ в державі.

«Ми започаткували важливі реформи. Окремо хотів би подякувати за судову реформу. Мені приємно, що зараз судова реформа вже сприймається і громадськістю, і міжнародними партнерами», – заявив він.

Нагадаємо, в парламенті зареєстрували чотири законопроекти про антикорупційний суд. Зокрема, проект, поданий президентом України (№7440, рекомендацію, що саме глава держави має бути суб’єктом подання цього проекту, надала Венеційська комісія) як невідкладний, та альтернативні проекти Сергія Капліна (№7440-2), Олени Сотник (№7440-3) та Ігоря Луценка (№7440-4).

Також сьогодні Порошенко підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО