Князєв розповів, коли затримають Саакашвілі

Голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що перед тим, як затримати лідера партії «Рух нових сил» Міхеіла Саакашвілі, потрібно виконати низку юридичних процедур.

Як пише «Слово і Діло», про це він розповів у п'ятницю в Києві, відповідаючи на запитання журналістів, передає «Інтерфакс».

«Основне завдання, яке я ставлю співробітникам Нацполіції, – будь-які дії поліцейських мають бути врівноваженими й не має проливатися кров громадян», – сказав Князєв.

Відповідаючи на уточнююче запитання про те, коли можуть затримати Саакашвілі, голова Нацполіції сказав: «Усьому свій час».

При цьому він зазначив, що поліція докладає максимум зусиль, щоб затримати політика без силових протистоянь.

Раніше повідомлялося, що 6 грудня правоохоронці спробували штурмувати наметове містечко, але Саакашвілі перебрався до готелю «Київ». З 9 ранку того ж дня його чекали на допит, але він не прийшов.

Напередодні ввечері Генпрокуратура передала голові Національної поліції постанову про оголошення Саакашвілі в розшук, хоча він тоді перебував під Верховною Радою.

Нагадаємо, 5 грудня працівники Служби безпеки України провели обшук у квартирі Саакашвілі в центрі Києва. Лідера партії «Рух нових сил» та екс-президента Грузії затримали, але до СБУ не довезли. Активісти заблокували машину СБУ із Саакашвілі, а згодом і витягли лідера РНС із авто, розбивши вікна.

Згодом генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Міхеіл Саакашвілі нібито домовлявся з поплічником Віктора Януковича Сергієм Курченком про співпрацю та фінансування акції протесту. Генпрокурор також продемонстрував записи розмов.

***
Редакція «Слово і Діло» може не поділяти точку зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО