Планові відключення світла сьогодні також можуть бути тривалими – Укренерго

Читать на русском
Дефіцит в енергосистемі 5 червня досить значний, тому планові відключення електроенергії можуть тривати і понад чотири години.
фото: pmg.ua

У середу, 5 червня, дефіцит в українській енергосистемі є досить значним, тому планові відключення електроенергії теж можуть бути від 4 годин і більше.

Про це повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі «Сніданку з 1+1».

Як Україна виробляла електроенергію до повномасштабної війниВ Україні зруйновано, пошкоджено чи захоплено більше 70 відсотків енергогенерації. На інфографіці – як країна виробляла електроенергії до великої війни.

За його словами, якщо енергетики вкладатимуться у ті ліміти, які їм визначили на цей день, то відключення будуть плановими. Але дефіцит досить великий, тому тривалість цих відключень, на жаль, також може бути значною, повідомив Кудрицький.

«Це може бути 4 години, може бути і більше. В залежності від того, чи ми говоримо про годину пік – ранок або вечір – чи ми говоримо про години, коли ситуація з дефіцитом трошки менш гостра. Це денна зона і ніч», – пояснив він.

У пресслужбі Укренерего додали, що сьогодні ліміти споживання електроенергії діють в усіх регіонах України протягом доби. Для дотримання лімітів обленерго застосовують графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів.

Нагадаємо, 4 червня аварійні відключення електроенергії запровадили у Києві, Донецькій, Житомирській, Миколаївській, Київській, Кіровоградській, Харківській та Хмельницькій областях.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляв, що внаслідок російських ударів Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: