У двох регіонах України ввели графіки аварійних відключень світла: де саме

Читать на русском
У двох областях України на середу, 5 червня, оголосили про запровадження графіків відключення світла. Заходи вже діють.
фото: ДТЕК

В Україні ввечері вівторка, 4 червня, у деяких областях знову запроваджено графіки аварійних відключень.

Про це Сумська міська рада та голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомляють у Telegram.

Скільки електроенергії Україна імпортувала до та після масованих ударів рф навесніНа інфографіці – обсяги імпорту електроенергії з Європи до та після масованих атак росії навесні.

Станом на 22:00 за вказівкою «Укренерго» на території Сумської області та міста Суми аварійно вимкнені споживачі 1, 2 і 3 черг.

Згідно з повідомленням, перевірити свою чергу відключень (ввівши власну адресу) можна на сайті АТ «Сумиобленерго» в розділі «Споживачам»-«Відключення» у момент відключення.

«Вашу чергу та причину знеструмлення покаже лише в той час, коли у вас немає світла. Фахівці АТ «Сумиобленерго» роблять усе можливе для стабілізації ситуації», - йдеться у повідомленні.

Водночас, за словами Козицького, через перевищення лімітів споживання електроенергії, НЕК «Укренерго» дала розпорядження також запровадити у Львівській області графіки аварійних відключень.

Як відомо, завтра, 5 червня, обмеження на споживання електроенергії для побутових та промислових споживачів будуть запроваджені у всіх регіонах України. Ліміти на споживання діятимуть у період з 00:00 та аж до 24:00.

Варто зазначити, що сьогодні вдень аварійні відключення електроенергії були запроваджені у Донецькій, Житомирській, Миколаївській, Київській, Кіровоградській, Харківській та Хмельницькій областях.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що наслідки російських атак на енергетику будуть довгостроковими, очікується, що економія стане частиною повсякденного життя українців у найближчі роки. При цьому він зазначив, що влада має стратегію, як посилити енергосистему.

«Слово і діло» пропонує подивитись, як Україна виробляла електроенергію до початку повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: