Апеляційна палата зобов'язала доставити свідків у справі експосадовця ГПУ

Читать на русском
Апеляційна інстанція застосувала примус до свідків у справі за обвинуваченням колишнього посадовця Генпрокуратури.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зобов'язала здійснити привід свідків у справі колишнього заступника начальника відділу експлуатації будинків, споруд та соціального забезпечення Генпрокуратури Аполлінарія Нагалевського про зловживання.

Таке рішення 23 травня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав невинуватим колишнього посадовця Генпрокуратури Аполлінарія Нагалевського. Прокурор САП подав скаргу на цей вирок. Під час апеляційного розгляду до суду не з'явилися свідки і тому колегія застосувала до них привід.

«Застосувати до (десятьох свідків – ред.) привід у судове засідання, яке відбудеться 5 серпня 2024 року о 10:00. Відкласти розгляд кримінальної справи на 5 серпня 2024 року на 10:00. Копію ухвали негайно направити НАБУ для виконання. Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури», – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, Нагалевський упродовж 2015 року забезпечив укладення та оплату господарських договорів між Генпрокуратурою та приватними компаніями на нібито проведення ремонтних робіт у приміщеннях ГПУ без наміру реального їх виконання. У підсумку роботи не виконали, натомість ГПУ перерахувала компаніям 1,8 млн грн.

Нагадаємо, антикорупційний суд визнав Нагалевського винним у наданні неправомірної вигоди (частина 1 статті 369 ККУ) і призначили йому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі. За версією обвинувачення, він передав 5000 доларів посереднику з метою подальшої передачі вказаних грошових коштів виконувачу обов'язків першого заступника голови Держаудитслужби Станіславу Косінову. Метою передачі коштів був вплив Косіновим на перебіг та результати проведення позапланової виїзної ревізії з окремих питань фінансово-господарської діяльності ГПУ. Вирок залишили без змін, але Нагалевського звільнили від покарання у зв'язку зі спливом строків давності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: