Апеляційна палата розгляне скаргу на вирок меру Рені

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргами сторони захисту на обвинувальний вирок, яким засудили міського голову.
Ігор Плєховфото: News of Reni

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок, яким до 9 років ув'язнення засудили міського голову Рені Одеської області Ігоря Плєхова за одержання неправомірної вигоди.

Таке рішення 24 травня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав винуватим мера Рені Плєхова в одержанні неправомірної вигоди. Його призначили покаранням 9 років колонії. Захисник Плєхова подав скаргу на вирок.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційними скаргами захисника обвинуваченого (Плєхова – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 17.04.2024. Встановити учасникам судового провадження строк для подання в письмовій формі заперечень на апеляційні скарги – 5 днів з моменту отримання копії ухвали», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, ВАКС призначив до розгляду по суті цю справу. За версією обвинувачення, депутат Ренійської міськради Іван Пойдолов, який одночасно обіймає посаду голови постійної комісії, що займається, зокрема, земельними питаннями, діючи за попередньою змовою з міським головою Ігорем Плеховим отримав частину неправомірної вигоди в сумі 50 тис. дол. від громадянина за забезпечення передання йому в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га. Загальна сума неправомірної вигоди, про надання якої прохали посадовці, становила 100 тис. дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: