Апеляція закінчила підготовку до розгляду скарги на вирок ексслідчому СБУ

Читать на русском
Апеляційна інстанція завершила підготовку до розгляду скарг сторони захисту на обвинувальний вирок експрацівнику спецслужби.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду завершила підготовку до розгляду скарги на вирок, яким засудили до 9 років позбавлення волі колишнього старшого слідчого в особливо важливих справах управління Служби безпеки України в Одеській області Сергія Глівінського за вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Таке рішення 22 травня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав Глівінського винуватим у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. Йому призначили покаранням 9 років ув'язнення. Захисник обвинуваченого та сам Глівінський подали апеляційні скарги.

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду за апеляційними скаргами захисника обвинуваченого та обвинуваченого (Глівінського – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 20.03.2024 у кримінальному провадженні. Призначити апеляційний розгляд за апеляційними скаргами на 10:00 27 травня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу ексслідчого СБУ Сергія Глівінського. За даними слідства, старший слідчий в особливо важливих справах слідчого відділу Управління СБУ, в межах розслідування кримінального провадження за підозрою громадянина США, вимагав та одержав від останнього неправомірну вигоду в особливо великому розмірі за вчинення процесуальних та слідчих дій, що вплинули на пом'якшення запобіжного заходу, скасування арешту майна та банківських рахунків іноземця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: