Прем'єрка Італії висловилася проти ударів по росії західною зброєю

Читать на русском
Джорджа Мелоні рекомендувала Єнсу Столтенбергу бути обережним після його заклику дозволити Україні бити зброєю НАТО по території рф.
Фото: Associated Press

Прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні виступила проти застосування західної зброї, наданої Україні, на території росії після того, як генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запропонував скасувати цю заборону.

Її слова цитує la Repubblica.

Лише військові цілі: які об'єкти російського ОПК атакували дрониЯкі підприємства російського оборонно-промислового комплексу атакували дрони під час війни – на інфографіці.

Коментуючи інтерв'ю Столтенберга для The Economist, де він запропонував західним партнерам України скасувати заборону на застосування їхньої зброї по цілях на російській території, Мелоні зазначили, що ця позиція є «контрпродуктивною». Також вона не погодилась із його ствердженням, що «Європа стоїть на порозі розширення війни».

«Я не знаю, чому Столтенберг так сказав, я думаю, що ми повинні бути дуже обережними», – сказала прем'єр-міністрка.

Водночас вона погодилася з тим, що НАТО має «залишатися твердим» та не показувати росії, що Альянс «поступається».

Мелоні також наголосила, що за останні місяці було багато заяв, які видалися їй сумнівними, зокрема – від президента Франції Еммануеля Макрона про західні війська в Україні.

Нагадаємо, пропозиція Столтенберга викликала обурення з боку й інших офіційних осіб Італії, оскільки «Рим надає військову допомогу Україні, але побоюється, що конфлікт може вийти за межі України».

Також повідомлялося, що канцлер Німеччини Олаф Шольц виступає проти використання Україною наданої партнерами зброї для ударів по росії, тому що хоче запобігти «переростанню конфлікту у велику війну».

У той же час Білий дім обговорює можливість дозволити Україні завдавати ударів по території росії американською зброєю, але поки що рішення не має консенсусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: