«Ми маємо чіткі правила»: Шольц висловився щодо застосування західної зброї по цілях у росії

Читать на русском
Союзники повинні й надалі допомагати Україні відбивати атаки рф, проте про використання західної зброї для ударів по об'єктах у росії не йдеться.
Фото: Getty Images

Союзники мають і надалі надавати Україні допомогу для відбиття російської агресії, проте про використання західної зброї для ударів по об'єктах у рф не йдеться.

Таку заяву зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц у Берліні, його слова цитує Укрінформ.

Україна почала отримувати західну зброю із дозволом бити по території росії – глава МЗС ЛатвіїДеякі країни-партнери України зняли обмеження на удари ЗСУ по території росії західною зброєю.

«Ситуація в Україні далека від простої. Тому ми маємо докласти всіх зусиль для продовження та посилення військової підтримки України. Йдеться, перш за все, про системи ППО та відновлення сильно постраждалої енергетичної інфраструктури», – наголосив політик.

Коментуючи недавні висловлювання партнерів про те, що країни Заходу мають дозволити Україні бити по території росії переданою зброєю, Шольц сказав, що зараз «не бачить жодного сенсу спекулювати» на цю тему.

«На мій погляд, набагато важливіше згадати про те, що ми маємо чіткі правила (у цьому питанні – ред.)», – додав він.

Нагадаємо, зараз Україна завдає ударів по військових об'єктах у росії (НПЗ, оборонних заводах та підприємствах) власною зброєю.

Раніше президент Зеленський заявив, що західні партнери поки не поспішають дозволяти ЗСУ завдавати ударів по території рф як мінімум з двох причин, одна з яких - страх перед ядерною ескалацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: