Блінкен висловився щодо використання американської зброї для ударів по росії

Читать на русском
Ентоні Блінкен прокоментував питання застосування американської зброї на війні в Україні, зокрема й для ударів по росії. Він наголосив, що Україна сама приймає рішення.
Фото: Reuters

США не схвалювали атак на територію росії американською зброєю. Однак Україні доведеться ухвалювати власні рішення стосовно цього.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен на слуханнях у комітеті із закордонних справ Палати представників Конгресу США.

Удари по росії американською зброєю допоможуть ЗСУ запобігти новому наступу – секретар РНБОСекретар РНБО заявив, що заборона США на використання американської зброї для ударів по росії несправедлива, і її зняття допомогло б перешкодити новому наступу.

«Стосовно дозволу і схвалення атак за межами України, – ми цього не робили. Але Україні доведеться ухвалювати власні рішення щодо використання наданої зброї. Ми прагнемо переконатися, що вона отримає обладнання, необхідне їй для ефективного захисту», – сказав він.

Зауважимо, так він відповів на докір керівника комітету Палати представників у закордонних справах Майкла Маккола, який заявив, що росіяни вибудовують усю свою артилерію і ракети прямо через кордон з Україною, а потім використовують їх для атак.

«Ваша адміністрація і радник з нацбезпеки Джейк Салліван обмежили використання зброї, щоб Україна не могла захистити себе і відкрити вогонь у відповідь по росії», – сказав Маккол.

Він підкреслив, що Конгрес у своїх рішеннях про виділення Україні допомоги таких обмежень не встановлював.

Раніше спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон також заявив, що Україні треба дати можливість воювати так, як вона вважає за потрібне.

Крім того, ЗМІ повідомляли, що Україна тисне на адміністрацію президента США Джо Байдена, щоб зняти заборону використання американської зброї для завдання ударів по росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: