Лише військові цілі: які об'єкти російського ОПК атакували дрони

Читать на русском

Українські дрони все частіше долітають до російських об'єктів у тилових регіонах. Як пояснював керівник ГУР Кирило Буданов (за інформацією ЗМІ, саме його відомство регулярно проводить спецоперації на території рф), удари по росії мають кілька цілей: виснаження ППО, виведення з ладу військового транспорту і бомбардувальників, а також оборонних підприємств, і психологічний вплив на населення . На інфографіці «Слово і діло» – які підприємства російської оборонки атакували дрони.

Мінімум чотири рази ставав ціллю «невідомих дронів» завод «Кремній Ел» у Брянську, який виробляє електронні комплектуючі для бойових ракетних комплексів – 27 серпня, 7-8 вересня, а також 30 грудня минулого року.

Точні наслідки ударів невідомі, але в одному випадку повідомлялося про пожежу в адміністративній будівлі.

Тричі за час повномасштабної війни вже атакували Тамбовський пороховий завод у Смоленську, який випускає порох для стрілецької зброї та артилерійських боєприпасів. 11 та 14 листопада на території заводу через атаку дронів виникали загоряння та був пошкоджений дах одного з цехів. Ще одна атака відбулася 19 січня, за інформацією ЗМІ, до цього причетне Головне управління розвідки.

Також тричі дрони атакували Смоленський авіаційний завод, на якому випускають крилаті ракети Х-5 (ними росіяни найчастіше обстрілюють Сумську, Харківську, Чернігівську, Запорізьку, Херсонську та Дніпропетровську області).

1 жовтня внаслідок удару на заводі було пошкоджено виробничі потужності. Наслідки атак 27 листопада та 21 січня – невідомі, але у ГУР говорили, що «цілі уражені».

10 листопада минулого року дрони долетіли до Конструкторського бюро машинобудування у Коломні. Це один із провідних російських конструкторських та науково-виробничих центрів у галузі військової техніки: там збирають, зокрема, балістичні ракети «Кинджал» та «Іскандер».

Днями, 21 січня, дрони атакували в Тулі завод «Щеглівський вал» – одне з найбільших підприємств російської оборонки, на якому виробляють зенітні ракетні комплекси «Панцир-С».

13 вересня в українській розвідці підтвердили удар по Редкінському дослідному заводу у Тверській області, на якому виробляють авіаційне паливо.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало, які об'єкти росіян в окупованому Криму зазнали атак у 2023 році.

На інфографіці – наймасштабніші атаки на російські аеродроми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: